Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Q&A met Sharon van Ibalansz

Gepubliceerd op: 25-09-2020

Omdat we bij Ibalansz vaak vragen krijgen over de behandeling, over mijn ervaring en over nog veel meer heb ik een Q&A opgesteld om zo hopelijk al jouw vragen in één overzicht te kunnen beantwoorden:

  • Heeft Ibalansz een BIG registratie?

Nee, Ibalansz heeft geen BIG registratie. Ibalansz is een praktijk voor coaching en relatietherapie. Als eigenaar van Ibalansz heb ik geen para-medische opleiding genoten waardoor ik een BIG registratie nodig heb.

  • Wanneer zou ik moeten kiezen voor individuele coaching of relatietherapie?

Je kan voor verschillende redenen kiezen voor individuele coaching, ook als je een partner relatie hebt. Bij de individuele coaching sta jij als persoon centraal. De behandeling is gericht op jouw hulpvraag. Indien er sprake is van een partnerrelatie kan het zijn dat jouw partner (uiteraard met jouw toestemming) een keer kan worden uitgenodigd om een sessie bij te wonen. 

Je kiest als stel voor relatietherapie als je beiden iets wil veranderen aan jullie relatie en jullie beiden er ook van overtuigd zijn dat de problemen/klachten zijn ontstaan door jullie beiden en dat jullie ook invloed kunnen uitoefenen op het verbeteren van jullie relatie.

  • Hoe kom ik erachter of Ibalansz een match is voor mij?

Omdat Ibalansz het van belang vindt dat er een match is en Ibalansz ook is wat je zoekt, vindt er eerst een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar wat de hulpvraag en/of hulpvragen zijn. Aan de hand van de hulpvraag/hulpvragen wordt er gekeken of Ibalansz de juiste behandeling kan bieden. Indien dit niet het geval is, zal Ibalansz samen met de cliënt(en) kijken naar wie Ibalansz de cliënt(en) kan doorverwijzen die wel de juiste behandeling kan bieden.

  • Wat als er geen klik is met de therapeut? 

Ibalansz vindt het belangrijk dat de cliënt zich prettig voelt. Zoals al eerder aangegeven is het kennismakingsgesprek gratis. Het kennismakingsgesprek is gratis omdat er dan meer zicht komt of Ibalansz de juiste behandelplek is voor de klacht. Maar ook of er sprake van een klik is tussen de cliënt en Ibalansz. Ibalansz vindt het belangrijk dat de cliënt zich prettig en veilig voelt. Er worden immers intieme zaken besproken en je veilig voelen staat hoog in het vaandel bij Ibalansz.  Ibalansz geeft de cliënt om deze reden, na het kennismakingsgesprek, ook bedenktijd. De cliënt kan dan niet alleen reflecteren over de match, maar vooral ook reflecteren of de cliënt zich tijdens het gesprek prettig, veilig en gehoord heeft gevoeld. Indien dit niet het geval is, zal Ibalansz samen met de cliënt op zoek gaan naar iemand die wel bij de cliënt past.

  • Hoe zit het met de geheimhouding?

Ibalansz heeft een geheimhoudingsplicht en zal, zonder toestemming van de cliënt, nooit informatie delen met anderen.

  • Waar kan Ibalansz mij het beste mee helpen?

Ibalansz kan je het beste helpen als je individuele en/of relatieproblemen hebt. Dit hoeven niet alleen partner relatieproblemen te zijn. Ook als er sprake is van (lichte) somberheidsklachten, levensfase overgangen en zingevingsvragen. Ibalansz heeft ervaring met het werken van thema’s zoals ontrouw en vorm geven aan ouderschap.