Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Ik zie jou!

Gepubliceerd op: 18-03-2021

Als relatietherapeut vind ik het belangrijk om mijn cliënten echt te zien voor wie zij zijn. Als je als therapeut jouw client echt ziet, alleen dan kan je op een veilige manier een werkrelatie aangaan.

Het was voor mij dan ook choquerend om te horen dat ik de eerste therapeut was die aan client Marieke vroeg wat haar afkomst was en wat dit voor haar betekende voor zichzelf als persoon, maar ook in haar relatie.

Culturele- en ethnische afkomst

Tot dus ver hadden geen van de eerdere therapeuten stil gestaan, dan wel navraag gedaan over haar culturele- en etnische afkomst. Rob, haar man, had tot voor ons kennismakingsgesprek er ook niet bij stil gestaan dat de culturele en etnische achtergrond zo belangrijk voor Marieke was en nog steeds is.

Erkenning

Marieke heeft van mij de erkenning gekregen die zij nodig had, dat zij een andere culturele en etnische achtergrond heeft en dat zij die mag laten zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een basis is gecreëerd om een veilige samenwerking aan te gaan om aan hun relatieproblemen (die ook te maken hebben met culturele verschillen) te werken.

Heb jij hulp nodig in jouw relatie? Of zou je graag een keer begrepen willen worden? Bij Ibalansz kunnen wij jou helpen. Natuurlijk begrijpen wij het dat je graag eerst kennis met ons komt maken. Maak via onze website direct een afspraak. Tips over het weer terug in verbinding komen met jezelf en leuke anekdotes? Volg ons via Instagram!