Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

De kracht van... reflectie

Gepubliceerd op: 18-10-2021

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat zowel ik als mijn cliënten in staat zijn om te reflecteren, na te denken over. Je kan reflecteren op jouw gedrag, jouw emoties en bijvoorbeeld situaties die je hebt meegemaakt. Wat is er eigenlijk gebeurt?

Wat deed ik, wat deed de ander? Is dit de uitkomst wat ik wilde en/of van tevoren heb bedacht? Wat gebeurt er nu? Wat doet dit met mij? Dit zijn voorbeelden van reflectieve vragen die je jezelf, de ander en die ik aan mezelf en aan mijn cliënten stel.

Door reflectie leer je stil te staan bij, te voelen, na te denken over zodat je weet hoe je een volgende keer kan/wil reageren. De kracht van reflectie is ook wat mij betreft dat je met compassie en mildheid naar jezelf en/of de ander kan kijken.

Wil jij hier hulp bij? Ik nodig je hiertoe van harte uit zodat je kan ervaren wat de kracht van reflectie kan zijn. Neem contact met mij op of maak meteen een afspraak!