Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg
    Succes verhalen, tips en blogs!

Meer scheidingen dit jaar... Wat zijn de cijfers sinds Corona?

Meer scheidingen dit jaar... Wat zijn de cijfers sinds Corona?

Ondertussen is het al weer een aantal maanden geleden dat we in Nederland te maken kregen met de maatregelen van het Coronavirus. Voor velen kunnen deze afgelopen maanden als de langste maanden ooit hebben gevoeld, want er is natuurlijk veel gebeurd. Opeens moesten we samen met onze partner, kinderen, huisgenoten, etc. thuis werken. Zowel onze vrije tijd als ons werk werd samengevoegd. Veel veranderingen dus. Maar nu zijn wij benieuwd naar de effecten op alle gezinnen in Nederland.

All the way from New York

All the way from New York

Op de site staat vermeld dat Ibalansz overzee coaching en relatietherapie aanbiedt. Dit idee is een aantal maanden geleden ontstaan toen ik een verzoek voor een nieuwe online intake kreeg. Toen ik goed naar de adresgegevens van het stel keek, zag ik dat het stel niet in Nederland, maar in de VS woonden. Ik was verrast en dacht in eerste instantie dat het een Engels en Nederlands stel was. Het bleek echter om een Nederlands stel te gaan.

Online therapie, het nieuwe normaal?

Online therapie, het nieuwe normaal?

De Coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat ik op zoek ben gegaan naar andere wegen om mijn cliënten de hulp te bieden die zij nodig hebben. Sinds de Coronacrisis bied ik net als de face to face gesprekken (conform de richtlijnen van de RIVM) ook online gesprekken aan. Deze gesprekken vinden plaats via het programma Weseedo.

Ik ben anders dan jij en jij bent anders dan ik.

Ik ben anders dan jij en jij bent anders dan ik.

Als je een partner hebt met dezelfde culturele achtergrond, etniciteit, taal en religie heb je misschien de neiging om te denken dat jullie dezelfde cultuur delen. Als je een partner hebt die een andere (culturele) achtergrond, etniciteit, taal en religie heeft dan weet je dat jullie niet dezelfde cultuur delen en dat jullie verschillend zijn. Maar is dit ook zo?

Jullie zijn verschillend, en dat is oké!

Jullie zijn verschillend, en dat is oké!

Voordat we een relatie krijgen zijn we ons er bewust van dat we een eigen karakter en bijvoorbeeld eigen normen en waarden hebben. Als we eenmaal een relatie krijgen hebben we de neiging om de verschillen die we als partners hebben weg te maken, niet te willen zien of juist uit te vergroten.

Dit zijn de redenen voor een individuele coach!

Dit zijn de redenen voor een individuele coach!

Er zijn verschillende redenen om op zoek te gaan naar individuele coaching. Meestal is het als je ergens tegen aan loopt. Dit kan op verschillende leefgebieden zijn en de klachten/symptomen kunnen verschillend van aard zijn. Waarschijnlijk voel je je hopeloos, machteloos, moedeloos in de situatie waar je in zit. Als je ergens in zit, is het soms moeilijk om er met een afstand naar jezelf te kijken.

Hoe houd je het in deze periode leuk in jouw relatie?

Hoe houd je het in deze periode leuk in jouw relatie?

Daar zit je dan samen de komende weken (misschien wel maanden) samen thuis. Niet naar het werk, niet naar de sportschool, niet afspreken met vrienden of vriendinnen. Je bent nu samen alleen thuis. Voor sommigen is dit misschien een zegen en voor anderen misschien een hel.

“Op elkaars lip”

“Op elkaars lip”

Daar zit je dan samen de komende drie weken samen thuis. Niet naar het werk, niet naar de sportschool, niet afspreken met vrienden of vriendinnen. Je bent nu samen alleen thuis. Voor sommigen is dit misschien een zegen en voor anderen misschien een hel.

Het succes van een interventie...

Het succes van een interventie...

In de eerdere succesverhalen hebben we al gezegd dat tijdens de sessies ook successen kunnen en worden geboekt. Succes is bijvoorbeeld een “aha moment”, een “ik wist dit echt niet moment. Succes is ook inzicht krijgen in jouw eigen gedrag en in het gedrag van de ander. In dit succesverhaal zoomen we in op het succes van een interventie. Dit succesverhaal gaat over Stephanie en Michael.

Heb jij ook 'huidhonger'?

Heb jij ook 'huidhonger'?

Aanrakingen zijn ontzettend belangrijk voor de mens. Het aanraken van anderen en aangeraakt worden, maakt ons mens. Het is iets wat wij bij Ibalansz vaak doorvertellen aan anderen. Liefde moet je niet alleen voelen in het hoofd en in het hart, maar ook op de huid. Toch komt het vaak voor dat mensen last hebben van het zogeheten ‘huidhonger’... Wat is dit? Hoe ontstaat het en wat kun je er tegen doen?

Dit zijn duivelse dialogen waar jij voor moet oppassen!

Dit zijn duivelse dialogen waar jij voor moet oppassen!

Er zijn drie verschillende patronen te onderscheiden die de communicatie tussen jou en jouw partner kunnen verstoren, dit noemen wij de zogenaamde duivelse dialogen. Deze dialogen zijn enorm krachtig, want ze versterken zichzelf en houden zichzelf ook in stand.

Je kunt jezelf niet verdedigen zonder defensief te worden

Je kunt jezelf niet verdedigen zonder defensief te worden

Als je wel eens defensief bent genoemd en je nu wel eens wilt weten hoe je jezelf op een rustigere manier kunt verdedigen dan is dit wat je moet weten: je kunt jezelf niet verdedigen zonder defensief te worden. In plaats daarvan moet je werken aan het volledige gebruik van ‘in de verdediging schieten’. Dit is wat je anders moet doen!

Wat is Emotionally Focused Therapy precies?

Wat is Emotionally Focused Therapy precies?

Bij Ibalansz bieden wij al onze coachings aan op basis van de Emotionally Focused Therapy. Wat doet deze therapie? Waar staat deze therapie voor? En is deze therapie iets voor mij of iets wat ik kan toepassen in mijn relatie?

De voordelen van individuele coaching!

De voordelen van individuele coaching!

We horen steeds vaker dat mensen een coach hebben voor persoonlijke of zakelijke ontwikkeling. En daarbij horen we ook steeds vaker dat het hebben van een coach hun leven heeft veranderd. We zijn blij om te zien dat persoonlijke groei en ontwikkeling een belangrijk aandachtspunt is geworden in de wereld van vandaag.

Succes verhaal | Ibalansz

Succes verhaal | Ibalansz

Iedere maand neemt Sharon Blijd, de eigenaresse van Ibalansz, jou mee in een succes verhaal van Ibalansz. Wegens privacyredenen worden niet alle precieze details gedeeld.